Manda İsli Peynir

Manda İsli Peynir

İsli Peynir Nasıl İslenir?
 

Süt mayalanır ve suya atılır. Ardından kurutulur. Elde edilen isli peynir sepette şeklini aldıktan sonra usta ellerde odun ateşinin közlerinin biraz üzerine asılır. Közlerden çıkan ısı ve is ile Çerkez peyniri kurutularak füme edilir. Bu işlem Çerkez peynirinin lezzetini katladığı gibi peynirin uzun ömürlü ve dayanıklı olmasını sağlar. İsli peynir yumuşak bir peynir türüdür. Yapısı bakımından hellim peynirini de andırır. Elastik bir yapıya da sahiptir. Lezzetiyle birlikte yapısıyla da keyifli bir peynir deneyimi sunar. Yılmaz Mandıra peynirleri arasında yöreselliği ve gelenekselliği ile ön plana çıkan peynirler arasında yer alır.

 

İsli peynirin Faydaları
 

  • Kalsiyum miktarı bakımından oldukça zengindir. Kemik ve diş gelişimine yardımcı olur.
  • Romatizma ya da eklem ağrılarını tedavi edici özelliği vardır.
  • İçeriğinde yüksek miktarda çinko, potasyum, fosfor ve selenyum gibi mineraller barındırır. Bu minerallerin sayesinde hafızanın kuvvetlenmesini sağlar.
  • Diğer peynirlere oranla daha az kalori barındırır. Diyete dahil edilmesiyle sağlıklı kilo vermeye yardımcı olur.
  • Düzenli tüketimle kalp damar sağlığını korur.
  • İsli peynir iyi bir antioksidandır.
  • Vücuttaki kan basıncını düzenler.

İlgili Resimler

Öne Çıkarılanlar

Kaymak deyip geçmeyin! Süt terletmesi yöntemiyle doğal

İşte sütün gelebileceği en lezzetli hal. “Yemeğin lezzetini tereyağı ver

Yüzde 60 kalsiyum yüzde 40 protein barındıran bu sütten